Geboren in het ziekenhuis van Mostar in september 1990 heb ik de eerste drie jaren van mijn leven in Capljina gewoond. Toen de oorlog uitbrak waren mijn ouders genoodzaakt om te vluchten. Ze hebben hun hele hebben en houden moeten achterlaten voor een betere toekomst.

Per toeval zijn wij begin 1994 in Nederland terecht gekomen. Sindsdien ben ik opgegroeid in Nederland.

Aangezien bijna mijn gehele familie nog in Bosnië woont kom ik al vanaf kleins af aan elke zomer in Bosnië en Herzegovina. Tijdens deze reizen bleek dat het land een plek in mijn hart heeft.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik wat terug wil doen voor het land waar mijn roots liggen. Vooral om iedereen te laten zien wat voor moois het te bieden heeft.

Vildan Korjenic - Srebrenik

Deze foto is gemaakt bij het kasteel in Srebrenik

Vanuit dat verlangen is Dit is Bosnië ontstaan. Een platform dat jou meeneemt op reis naar mijn vaderland: Bosnië en Herzegovina. Dat je de mooiste plekken in dit land laat zien. Een platform waarop je de beste tips kunt vinden. Verhalen van lokale mensen, maar ook verhalen van mensen die hier al op vakantie zijn geweest.

Dat is het doel van Dit is Bosnië. We gaan je zoveel mogelijk vertellen over dit prachtige onontdekte land. Zodat jij hopelijk op een dag ook een bezoek aan Bosnië brengt.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit fenomenale land heb ik jouw hulp nodig! Deel gerust onze content op social media, zodat steeds meer mensen het gaan ontdekken. Dit wordt ontzettend gewaardeerd.

Ben jij zelf in Bosnië geweest en wil jij jouw verhaal delen op onze website? Stuur ons dan even een mailtje naar info@ditisbosnie.nl. Dan staat wellicht binnenkort jouw verhaal op onze website.

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van dit verhaal en voor het bezoeken van onze website. Hvala (bedankt!).

Lijep pozdrav (Met vriendelijke groeten),

Vildan Korjenic

PS: vergeet Dit is Bosnië ook niet te volgen op Facebook, Instagram, Youtube en Twitter. Dan weet je zeker dat je niks mist.

Vildan Korjenic - Sarajevo

Vanaf het Hecco de Luxe hotel heb je een schitterend uitzicht over Sarajevo.